News

BALIK NING INDONESIA DURUNG PRAGAT KONTRAK

Author

Kita duwe sedulur papat, salah sijine arane Mica (25). Lagi tahun 2008, Mica mangkat ning Hongkong dadi buruh migran. Sebabe ekonomi keluarga sing mlarat maksude tah lah eben ekonomi keluarga ya aja susah kaya tangga-tangga enak ora kekurangan.  Durung suwe kerja ana masalah majikan rewel, terus ora bisa bahasa, kadang ya ditabok ning majikan. Kerja serba salah tapi adine aku kokon sabar arena gen wong lagi kerja.

Sabenere masalah gaji lancar, tapi akhire kokon balik padahal kontrak durung entok. Kita dadi kakang takon  kepriben bisane balik kuh? Jareh tah, majikane ngomong kerjane ora bener. Sing dadi binggung, majikene tetep ngongkon balik, ora ngupai penjelasan apa-apa.

“Critane adine kita, lamon deweke lagi kerja misale nyapu, kerjane durung pragat malah dikongkon bersihi kamar. Lamon ora gelem di umbangi terus malah di omongi kerjane ora bener. Akhire deweke tetep di kongkon balik, tapi tiket balike ora ning Bandara Jakarta tapi ning Bandara Surabaya. Sing dadi keluarga ora ngerti padahal majikane ngerti deweke wong Cirebon,” jarene.

Masalah sing dialami adine kita, kabeh nggo pengalaman. Lamon pengin mangkat maning ning luar negeri dadi TKW. Kita dewek  pesen kanggo sedulur kabeh, kudu sing ati-ati ning masalah pegawean, kudu nurut ning majikan kambis ora diumbangi majikan.

2 responses to “BALIK NING INDONESIA DURUNG PRAGAT KONTRAK

  1. Insya Allah..segera terbit tulisan-tulisan yang berikutnya Bung..!! matur suwun atas pencerahan elmune..moga bermanfaat untuk para pegiat CTC Cirebon dan komunitas BMI yang ada di sekitarnya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *